Ekspresowy przepis na rozgrzewającą zupę z dyni na bulionie warzywnym.

 

Składniki:

  • 300 g puree z dyni
  • 3 marchewki
  • 6 ziemniaków
  • 1,5 łyżki bulionu warzywnego Winiary-> zobacz poniżej
  • 1L wody
  • pieprz do smaku

 

Bulion Winiary to nowość i świetna alternatywa dla kostek rosołowych. Skład pozbawiony jest oleju palmowego i innych zbędnych dodatków. Pamiętaj, że jest to jednak produkt o wysokiej zawartości soli, dlatego używaj go z umiarem.

 

Ni z gruszki ni z pietruszki ale z dyni...czyli rozgrzewający i ekspresowy krem  

04 września 2021
Placuszki kefirowe Dietetyk Poznań Maja Próchnicka

Sposób przygotowania:

Całość blenduj za pomocą blendera.

 

Porada dietetyka!

Jeśli nie masz przygotowanego puree dyniowego, pokrój dynię w kostkę, ugotuj do miękkości i zblenduj. Następnie podziel puree na porcję 200-300-gramowe i zamroź w woreczkach strunowych. Tak przygotowane puree możesz wykorzystać do zupy, ciasta, sosu czy warzywnej zapiekanki.

Zobacz również